كره بادامزميني جزو لذيذ ترين محصولات تهيه شده از بادامزميني است و حدود يك سوم بادامزميني كشت شده در سراسر دنيا، صرف تهيه كره آن ميشود. برخي كره بادام زميني را بر روي نان تست ماليده و به عنوان صبحانه ميل ميكنند و برخي در خمير كيك و كلوچه از آن استفاده ميكنند.
به هر شكلي كه استفاده شود غذاي بسيار جذاب و پرطرفداري است .
همانند بسياري از كره مغزهاي گياهي، كره بادامزميني نيز حاوي چربي و كالري بسيار بالايي است (حدود ۹۰ كالري و ۱۶ گرم چربي در هر ۲قاشق غذاخوري).
خبر خوب اين است كه با خوردن ۲ قاشق كره بادامزميني علاوه بر دريافت ۱۹۰ كالري، مقدار بسياري زيادي مواد مغذي نيز دريافت ميكنيد. مغزها و كرههاي آنها منبع خوبي براي پروتئين، فيبر، ويتامينها و مواد معدني هستند. در سال ۲۰۰۳ سازمان نظارت بر غذا و داروي آمريكا ادعاي فوايد سلامتي براي كره بادامزميني و برخي مغزهاي گياهي را تائيد و اعلام كرد شواهد علمي نشان ميدهد كه خوردن بيشتر مغزهاي گياهي به مقدار ۴۲ گرم در روز (به عنوان بخشي از برنامه غذايي كم كلسترول و كمچربي اشباعشده)ميتواند خطر بيماريهاي قلبي را كاهش دهد.
ضد كلسترول است
كره بادام زميني براي كساني كه مستعد ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند، مفيد است، زيرا چربيهاي موجود در بادامزميني از نوع چربيهاي خوب هستند. به علاوه داراي فيتوسترول است كه ساختاري شبيه به كلسترول موجود در غذاهاي حيواني دارد، با اين تفاوت كه بر خلاف كلسترول، فيتوسترول براي سلامت قلب و عروق مضر نيست. در ضمن، هر ۳۲ گرم كره بادامزميني حدود ۵۰ ميليگرم فيتوسترول دارد و بررسيها نشان داده مصرف روزانه ۲ گرم فيتوسترول ميتواند تا ۱۰ درصد از ميزان كلسترولLDL يا كلسترول بد بكاهد و در صورتي كه فرد رژيم كم چربي داشته باشد، ميتواند ميزان كلسترول بد را تا ۲۰ درصد پايين آورد. در كل، تحقيقات نشان دادهاند كه مصرف حداقل ۴ بار بادامزميني در هفته، تا ۳۷ درصد از خطر بيماريهاي قلبي ميكاهد. پس اگر ميخواهيد از بيماريهاي قلبي در امان باشيد، از يك مشت بادامزميني (حاوي ده عدد) يا يك قاشق غذاخوري كره بادامزميني، آن هم ۴ بار در هفته شروع كنيد.
ضد سرطان
تحقيقات ديگري نشان دادهاند كه مصرف يك واحد بادامزميني (۱۰ عدد بادام زميني) در هفته ميتواند از بروز سرطان روده در زنان پيشگيري كند. فيتوسترول موجود در بادامزميني و كره بادامزميني نيز ميتواند رشد سلولهاي سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را كند كرده و حتي از بروز سرطان ريه در افراد مستعد بكاهد. بهعلاوه، بادامزميني حاوي نوعي آنتياكسيدان به نام رزوراترول است كه ميتواند به نوعي تركيب ضدسرطاني به نام پيساتانول تغيير شكل يابد. اين تغيير شكل به كمك نوعي آنزيم كه در تومورهاي سرطاني يافت ميشود، ايجاد ميشود و به اين ترتيب مانع رشد تومورها خواهد شد.
ضد ديابت
جالب است بدانيد مصرف منظم كره بادامزميني (حداقل ۵ قاشق غذاخوري در هفته)ميتواند از بروز ديابت نوع ۲ در زنان پيشگيري كند. فيبر و منيزيم موجود در كره بادامزميني از جمله دلايل خاصيت ضدديابتي اين ماده غذايي هستند.
دشمن سنگ كيسه صفرا
تحقيقات نشان دادهاند مصرف مرتب كره بادامزميني ميتواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن كيسه صفرا را در زنان كاهش دهد. دليل اين خاصيت بادام زميني نيز وجود فيبرهاي غذايي، فيتوسترول و منيزيم است. مطالعه ۲۰ساله روي بيش از ۸۰ هزار زن نشان ميدهد زناني كه حداقل دو قاشق غذاخوري بادامزميني يا كره بادامزميني در هفته مصرف ميكنند تا ۲۵ درصد كمتر به سنگ صفرا مبتلا ميشوند.
احتیاط
بادامزميني جزو مواد غذايي آلرژيزا (حساسيت زا) است. حساسيت به بادامزميني ميتواند شديد باشد، طوري كه مصرف مقدار كمي از آن ميتواند به شوك آنافيلاكسي منجر شود. در نتيجه افراد مبتلا به آلرژي بايد از مصرف هر گونه غذاي حاوي بادامزميني خودداري كنند.
گاهي پزشك به افرادي كه مستعد ابتلا به سنگ كليه و مثانه هستند، توصيه ميكند از خوردن مواد غذايي حاوي اگزالاتها از جمله بادام زميني و كره آن خودداري كنند، زيرا اين تركيبات احتمال بروز اين سنگها را بالا ميبرند.منبع: زیست بوم
دیدگاه ها